top of page

Fastighets AB Stenvalvet (publ) tar första spadtaget för Jensen Grundskola i Sickla i Nacka


Imorgon den 12 juni kommer första spadtaget att tas för Stenvalvets skolprojekt i Sickla i Nacka. Jensen Education har tecknat hyresavtal för hela fastigheten och kommer i samverkan med Stenvalvet att utveckla en ny grundskola i Sickla. Projektet omfattar en ombyggnation av den befintliga byggnaden samt en nybyggnation av idrottslokal och kök och matsal. Totalt kommer ca 7 100 kvm skola att stå färdig till skolstart hösten 2021 och Jensen grundskola kommer att kunna välkomna ca 750 elever till skolan.

Skolprojektet ligger helt i linje med Stenvalvets uttalade strategi om att projektutveckling i egen regi ska bidra till ökning av fastighetsportföljen. Genom att ta tillvara på den befintliga byggnaden samt att komplettera fastigheten med de faciliteter grundskolan behöver kan Stenvalvet bidra till en minskad miljöpåverkan. Grundskolan ligger i ett tättbebyggt område vilket kommer att underlätta kommunikationerna till och från skolan.

”Vi förvärvade vår första fastighet i Nacka i november förra året och vi är glada över att nu kunna ta ett första spadtag för vårt skolprojekt i Sicklaområdet. Vi ser fram emot att få hälsa Jensen Education välkomna till fastigheten nästa höst.,” säger vd Maria Lidström.

”Nacka växer och vi behöver fler skolplatser och nya bra skolor. Vi är glada att företag som Stenvalvet och Jensen vill etablera sig här, det stärker mångfalden och valfriheten när många arbetar tillsammans. Det här är en stark signal om framtidstro och optimism som vi behöver,” säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

"JENSEN grundskola Sickla blir vår första skoletablering i Nacka. Vi ser fram emot att kunna tillföra kommunens invånare en svensk grundskola med fokus på studier, traditioner, disciplin och arbetsro. Eleverna på JENSEN grundskola Sickla kommer även ges möjlighet att utöva sporter och andra aktiviteter på fritidstid. JENSEN ser fram emot ett gott och nära samarbete med såväl Nacka kommun som med Stenvalvet,” säger Mats Rosén, skolchef på JENSEN grundskola.

36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page